מתי קוראים את מגילת אסתר בשנת 2024?
מגילת אסתר היא אחד מהסיפורים המרתקים בתנ"ך ובתרבות היהודית כולה. אבל... מתי בכלל קוראים את המגילה השנה (2024) ?
איזה תאריכים של פורים תמצאו בעמוד?
- מתי קוראים את מגילת אסתר?
- מתי ערב חג פורים 2024?
- מתי חופשת פורים של הילדים בבית ספר?
- מתי מתחפשים?
- מתי שושן פורים בירושלים?
- עוד ועוד תאריכים של החג.
כתבנו לכם כל מה שצריך לדעת לקראת חופשת פורים הקרובה; מתי חופש פורים השנה (2024) של משרד החינוך? מעט היסטוריה של חג פורים, מנהגי פורים בזמן החופשה. איזה תחפושות כנראה שיהיו פופולאריות בחג פורים הקרוב? ואפילו; הצענו רעיונות לפעילויות בחופש עם ילדים משועממים. אבל… מתי בכלל התאריכים של החופש?
התחפושות בפורים הן מנהג בעל משמעויות רבות ומגוונות.
הן תורמות לאווירת השמחה, מאפשרות ביטוי יצירתי, מחזקות את הזיכרון ההיסטורי ונותנת לעם היהודי הזדמנות לחגוג את נס ההצלה של היהודים. אבל.. מתי בכלל מתחפשים השנה?
אז עוד כמה זמן יוצא פורים אתם שואלים? ערב החג, צאת החג ושאר התאריכים של המנהגים השונים בלחיצה על הכפתור!
חגיגות פורים בירושלים, הנקראות גם שושן פורים הוא יום חג יהודי מיוחד שנחגג בסמוך לפורים. החג נחגג לציון הניצחון של היהודים על אויביהם בימי הממלכה הפרסית ומתקשר לחגיגות החג בגולה. החג כולל מנהגים רבים כמו קריאת המגילה, מסירת משלוחי מנות ועריכת סעודת פורים. אז יצאנו לבדוק וחזרנו עם מסקנות רבות: מי אתה באמת שושן פורים?
היסטוריה של חג הפורים
חג פורים הוא חג יהודי עתיק שנחגג כבר מאות שנים. החג יוצא מדי שנה בי"ד באדר, והוא נחגג כדי להזכיר את הצלתם של היהודים באימפריה הפרסית ממזימתו של המן הרשע.
מקור החג
מקור החג הוא במגילת אסתר, שנכתבה ככל הנראה אי שם במאה ה-5 לפנה"ס בתאריכים לא ידועים. המגילה מספרת את סיפורו של מרדכי היהודי, ששימש כשר יהודי בחצר המלך אחשוורוש הפרסי. המן הרשע, שהיה יועץ המלך, כעס על מרדכי שלא השתחווה לו, והחליט להשמיד את כל היהודים באימפריה הפרסית.
אסתר, יהודייה שהיתה אשתו של המלך אחשוורוש, הצליחה להציל את היהודים מהטבח. היא עשתה זאת על ידי כך שהשפיעה על המלך אחשוורוש לבטל את גזרת המן.
חגיגות הפורים
חג הפורים הוא חג של שמחה והתרגשות. במהלך החג נהוגים מנהגים רבים, ובהם:
- קריאת מגילת אסתר בציבור
- משלוח מנות מקורי איש לרעהו
- סעודת פורים
- שתיית יין
- לבישת תחפושות
- רעשנים
- שרים שירים פורים
משמעות החג
חג הפורים הוא חג של זכרון והתגברות. הוא מזכיר את הצלתם של היהודים מאימת ההשמדה, וכן את היכולת של עם ישראל להתגבר על מצוקותיו.
החג כיום
חג הפורים נחגג בכל רחבי העולם היהודי. בישראל, החג הוא חג רשמי, וישנן חופשות בבתי הספר ובבתי העסק. במהלך החג מתקיימות תהלוכות פורים, פסטיבלים ואירועים אחרים.
חג הפורים הוא חג של שמחה (אואואו כמה שמחה!) והתרגשות, והוא מהווה הזדמנות ליהודים בכל רחבי העולם לחגוג את הצלתם ולזכור את ההיסטוריה שלהם.
תאריך החג – האם יש לו משמעות מיוחדת?
תאריך חג הפורים, י"ד באדר, הוא משמעותי בתוך הלוח העברי בגלל כמה סיבות. ראשית, הוא יום השנה לנס ההצלה של היהודים מרצח עם שיזם המן הרשע. שנית, הוא יום שבו היהודים זכו לעצמאות ולחופש דתי ופוליטי. שלישית, הוא יום של שמחה וחגיגה, שבו היהודים מתכנסים יחד כדי לספר את סיפור המגילה ולחגוג את הניצחון שלהם.
התאריך י"ד באדר הוא יום מיוחד בלוח העברי גם מכיוון שהוא יום שבו נהוג להרבות בשמחה ובחגיגה. ביום זה, היהודים נוהגים לקרוא את מגילת אסתר בבית הכנסת, להתעטף בבגדים חגיגיים, ללבוש מסיכות, לאכול מאכלים מיוחדים, ולתרום צדקה. חג הפורים הוא הזדמנות ליהודים מכל העולם להתאחד ולחגוג את הניצחון שלהם על הרוע. וגם: ערב חג שני פסח 2024.
בנוסף למשמעות ההיסטורית והתרבותית שלו, לחג הפורים יש גם משמעות דתית עמוקה. חג הפורים הוא יום שבו היהודים מודים לאלוהים על ההצלה שלו. הוא גם יום שבו היהודים לומדים על החשיבות של ההתמודדות עם הרוע והזכייה עליו.
למדו על שירי פורים בשנת 2024 בלחיצה על התמונה:
מגילת אסתר
מגילת אסתר היא אחת מחמש המגילות של התנ"ך, והיא מספרת את סיפור ההצלה של העם היהודי מפני השמדה בידי המלך הפרסי אחשוורוש. הסיפור מתרחש בשנת 483 לפנה"ס, בתקופה שבה האימפריה הפרסית שלטה על רוב העולם הידוע.
עלילה
העלילה מתחילה בכך שהמלך אחשוורוש מחליט לקיים משתה גדול לכל שריו ואנשי חצרו. במהלך המשתה, המלך מבקש מכל אשתו, ושתי, לתת לו את יופייה. ושתי מסרבת, והדבר מעורר את זעמו של המלך. הוא מורה להוציא להורג את ושתי, ומחליט למצוא לה מחליפה.
המלך מכריז על תחרות יופי, שבה הזוכה תהיה המלכה החדשה. אסתר, יהודייה צעירה שנלקחה בשבי, זוכה בתחרות ומקבלת את התואר "אסתר המלכה".
אסתר אינה מספרת לאחשוורוש על מוצאה היהודי. היא מודאגת מכך שהמלך יגלה את סודה, וכי זה יוביל להשמדת העם היהודי.
בינתיים, המן, שר גדול של אחשוורוש, מתחיל לתכנן להשמיד את היהודים. הוא מגיש למלך מכתב שבו הוא טוען שהיהודים הם אויבים של הממלכה. המלך מאשר את המכתב, והוא מפקד על הריגתם של כל היהודים ביום אחד.
אסתר מגלה על התוכנית של המן, והיא מחליטה לפעול כדי להציל את עמה. היא מתכנסת עם יהודי בבל, ומסכימה לפנות אל המלך ולהתחנן על חייהם.
אסתר יוצאת אל המלך ללא הזמנה, דבר שעלול להוביל להוצאתה להורג. המלך, שנרגש מהופעתה של אסתר, מבטיח להגן עליה.
אסתר מספרת למלך על תוכניתו של המן להשמיד את היהודים. המלך מזועזע מהתוכנית, והוא מורה על הוצאתו להורג של המן.
היהודים מצליחים להפוך את המצב לטובתם. הם הורגים את אויביהם, והם חוגגים את ניצחונם על המן. עלילה דומה אך שונה מסופרת גם בליל סדר פסח 2024.
דמויות
- אסתר: יהודייה צעירה שנלקחת בשבי ומוצאת את עצמה מלכה. היא אמיצה ונחושה, והיא עושה הכל כדי להציל את עמה.
- אחשוורוש: מלך פרס. הוא אדם חסר החלטיות, והוא נכנע בקלות לתככים של המן.
- המן: שר גדול של אחשוורוש. הוא אדם מרושע, והוא מתכנן להשמיד את היהודים.
- מודי: בן דודה של אסתר. הוא עוזר לה להציל את היהודים.
- מרדכי: אביה המאמץ של אסתר. הוא מנהיג היהודים בבבל.
נושאים
- הצלה: מגילת אסתר היא סיפור על הצלה. אסתר מצליחה להציל את העם היהודי מפני השמדה.
- צדק: מגילת אסתר היא סיפור על צדק. המן, שהיה אדם מרושע, מוצא את מותו, והיהודים זוכים בצדק.
- אמונה: מגילת אסתר היא סיפור על אמונה. היהודים מאמינים שהם ינצחו, והם מצליחים להגשים את האמונה שלהם.
משמעות המגילה
מגילת אסתר היא אחת המגילות האהובות ביותר בתנ"ך. היא מספרת סיפור מרתק על הצלה, צדק ואמונה. המגילה זכתה לפרשנויות רבות, והיא משמשת כמקור השראה ליהודים בכל רחבי העולם.
פרשנות של מגילת אסתר: אמונה, תקווה, צדק וחופש
כאמור מגילת אסתר היא סיפור מרתק על הצלה, צדק ואמונה. המגילה זכתה לפרשנויות רבות, והיא משמשת כמקור השראה ליהודים בכל רחבי העולם.
אמונה
אחד הנושאים המרכזיים במגילת אסתר הוא האמונה. אסתר, מרדכי והיהודים בבבל מאמינים שהם ינצחו את המן ואת אויביהם. האמונה הזו היא מה שמניע אותם לפעול להצלת עמם.
תקווה
מגילת אסתר היא גם סיפור על תקווה. היהודים בבבל נמצאים במצב של סכנה, אבל הם לא מוותרים על התקווה להצלה. הם מאמינים שהאל ישמור עליהם, והם ממשיכים להיאבק למען חייהם.
צדק
מגילת אסתר היא סיפור על צדק. המן, שהיה אדם מרושע, מוצא את מותו, והיהודים זוכים בצדק. זהו סיפור על ניצחון הטוב על הרע, והוא מהווה מקור השראה לאנשים בכל רחבי העולם.
חופש
מגילת אסתר היא גם סיפור על חופש (לא של בית ספר אבל 😉 ). היהודים בבבל מצליחים להשתחרר מהשלטון הרודני של המן, והם זוכים לחירות. זהו סיפור על ניצחון האדם על הדיכוי, והוא מהווה מסר חשוב לאנשים בכל רחבי העולם. עוד חג שמציין חופש הוא לא אחר מאשר פסח, ובשמו הלועזי passover.
פרשנות אישית
אני מאמין שמגילת אסתר היא סיפור על כוחן של אמונה, תקווה וצדק. הסיפור מראה לנו שגם ברגעים קשים, אפשר להאמין בטוב, להמשיך לקוות ולפעול למען הצדק.
אני מאמין שהמגילה היא מקור השראה לאנשים בכל רחבי העולם, לא רק ליהודים. היא מסר חשוב על כוחם של האדם להתמודד עם אתגרים ולהשיג חופש.
פרשנויות נוספות
- פרשנות היסטורית: מגילת אסתר היא תיעוד של אירוע היסטורי אמיתי, שהתרחש במאה החמישית לפני הספירה. לפי פרשנות זו, המן היה שר גדול של אחשוורוש, והוא אכן תכנן להשמיד את היהודים. אסתר הייתה יהודייה צעירה שנלקחה בשבי, והיא הצליחה להציל את עמה בזכות חוכמתה ואומץ לבה.
- פרשנות פסיכולוגית: מגילת אסתר היא משל על מאבק בין הטוב והרע בתוך הנפש האנושית. המן מייצג את הצד האפל של הנפש, והוא מנסה להשמיד את הצד הטוב, המיוצג על ידי היהודים. אסתר היא סמל לניצחון הטוב על הרע.
- פרשנות קבלית: מגילת אסתר היא תיאור של מסע רוחני של האדם. אסתר מייצגת את הנשמה, המן מייצג את החומר, וצדק הוא מימוש האמת הפנימית. הסיפור מסתיים בניצחון הנשמה על החומר, וזהו סמל להצלחה של האדם במסעו הרוחני. ומה לגבי פסח 2024 תאריכים? קראו עכשיו.
מגילת אסתר היא סיפור מרתק ורב-פנים, שניתן לפרש אותו בדרכים רבות. כל פרשנות מוסיפה נקודת מבט חדשה לסיפור, ומעשירה את המשמעות שלו, כך גם החגיגה בפסח חג שני 2024.
הקשר של מגילת אסתר לעולם המודרני
בין אם בשושן פורים או בחג פורים המודרני, מגילת אסתר היא סיפור עתיק, אך הוא עדיין רלוונטי לעולם המודרני. הסיפור עוסק בנושאים כמו שנאה, אפליה והתמודדות עם אתגרים.
שנאה ואפליה
מגילת אסתר מספרת על ניסיון השמדת היהודים בידי המן. המן מייצג את כוחות השנאה והאפליה, והוא מנסה להשמיד את היהודים בגלל היותם שונים ממנו.
בעולם המודרני, עדיין קיימים כוחות של שנאה ואפליה. אנשים מופלים על בסיס דת, גזע, מין, נטייה מינית, או כל מאפיין אחר.
מגילת אסתר היא תזכורת לכך ששנאה ואפליה יכולות להוביל לאסון. הסיפור מראה לנו שחשוב לעמוד מול כוחות השנאה והאפליה, ולהילחם למען צדק ושוויון.
התמודדות עם אתגרים
מגילת אסתר היא סיפור על התמודדות עם אתגרים. אסתר, מרדכי והיהודים בבבל נמצאים במצב של סכנה, אבל הם לא מוותרים. הם פועלים כדי להציל את עצמם ואת עמם.
בעולם המודרני, כולנו מתמודדים עם אתגרים. אנחנו עשויים להתמודד עם קשיים אישיים, בעיות משפחתיות, או אתגרים בעבודה.
מגילת אסתר היא מקור השראה להתמודדות עם אתגרים. הסיפור מראה לנו שאפשר להתגבר על קשיים, גם אם הם נראים בלתי אפשריים.
מסרים רלוונטיים לעולם המודרני
למגילת אסתר ישנם מספר מסרים רלוונטיים לעולם המודרני:
- החשיבות של זכויות אדם: מגילת אסתר היא עדות לחשיבות של זכויות אדם. הסיפור מראה לנו שחשוב להגן על הזכויות של כל בני האדם, ללא קשר לדתם, גזעם, מין, או כל מאפיין אחר.
- החשיבות של עמידה מול אפליה: מגילת אסתר מעודדת אותנו לעמוד מול אפליה. הסיפור מראה לנו שחשוב להילחם למען צדק ושוויון, גם אם זה אומר להתמודד עם כוחות חזקים.
- החשיבות של תקווה: מגילת אסתר היא סיפור של תקווה. הסיפור מראה לנו שגם ברגעים קשים, אפשר להמשיך לקוות ולהאמין בטוב.
מגילת אסתר היא סיפור מרתק וחשוב, שהוא רלוונטי גם לעולם המודרני. הסיפור מעורר שאלות על שנאה, אפליה והתמודדות עם אתגרים. הוא גם מספק מסר של תקווה ונחמה.
- ואיך מגילת אסתר קשורה למשלוח מנות מקורי ומיוחד? המשיכו לקרוא!
הדמויות המרכזיות של מגילת אסתר
מגילת אסתר היא סיפור על הצלה, צדק ואמונה. הסיפור מציג שורה של דמויות מרכזיות, כל אחת עם אישיותה, מניעיה והשפעתה על העלילה.
אסתר
אסתר היא הדמות הראשית במגילה. היא יהודייה צעירה שנלקחת בשבי פרסי, ומוצאת את עצמה מלכה. אסתר היא דמות מורכבת ומעניינת. היא יפהפייה, חכמה ומחושבת, אך גם רגישה ופגיעה. היא נאלצת להתמודד עם אתגרים רבים, כולל רצון להסתיר את מוצאה היהודי, וניסיון להשמיד את עמה. אסתר מצליחה להתגבר על האתגרים הללו, ולהציל את היהודים מפני השמדה.
מרדכי
מרדכי הוא בן דודה של אסתר, וגם הוא יהודי. הוא מנהיג היהודים בבבל, והוא זה שמעודד את אסתר לפעול להצלת עמה. מרדכי הוא דמות חזקה ומועילה. הוא נאמן לעם שלו, והוא מוכן לעשות הכל כדי להגן עליו. מרדכי הוא דמות מרכזית בעלילה, והוא זה שמניע את אסתר לפעולה.
המן
המן הוא שר גדול של המלך אחשוורוש. הוא אדם מרושע וקנאי, והוא מנסה להשמיד את היהודים. המן הוא דמות שטנית ומאיימת. הוא מייצג את כוחות הרשע והאפליה, והוא מהווה אתגר משמעותי לדמויות הטובות במגילה.
המלך אחשוורוש
אחשוורוש הוא מלך פרס. הוא אדם נהנתן וקל דעת, והוא נכנע בקלות לתככים של המן. אחשוורוש הוא דמות חלשה ומבולבלת. הוא מייצג את הצד הפחות טוב של האנושות, והוא מהווה עדות לכך שגם מנהיגים חזקים יכולים להיות מושפעים מתככים ושקרים.
השפעת הדמויות על העלילה
הדמויות המרכזיות של מגילת אסתר הן אלו שמניעות את העלילה. אסתר, מרדכי והמן הם אלו שמעורבים בקונפליקט המרכזי של הסיפור, והם אלו שמובילים לפתרון הקונפליקט.
אסתר היא הדמות שמצילה את היהודים מפני השמדה. היא עושה זאת באמצעות חוכמה, אומץ לב ואמונה. מרדכי הוא הדמות שמעודד את אסתר לפעול, והוא זה שמספק לה את התמיכה והעידוד שהיא זקוקה להם. המן הוא הדמות שמציג את האיום על היהודים, והוא זה שמניע את אסתר לפעולה.
הדמויות המרכזיות של מגילת אסתר הן דמויות מורכבות ומעניינות. הן מייצגות את הטוב והרע בעולם, והן מהוות השראה לאנשים בכל רחבי העולם. שימו לב שסיפור המגילה הוא גם מקור לשירים רבים הקשורים לפורים.
נקודות מבט שונות ומשונות
נקודת מבט של אסתר
אסתר היא הדמות הראשית במגילה, והיא זו שמצילה את היהודים מפני השמדה. היא עושה זאת באמצעות חוכמה, אומץ לב ואמונה.
מנקודת מבטה של אסתר, המגילה היא סיפור של מאבק על הישרדות. היא נאלצת להתמודד עם אתגרים רבים, כולל רצון להסתיר את מוצאה היהודי, וניסיון להשמיד את עמה. אסתר מצליחה להתגבר על האתגרים הללו, ולהציל את היהודים מפני השמדה.
נקודת מבט של מרדכי
מרדכי הוא בן דודה של אסתר, וגם הוא יהודי. הוא מנהיג היהודים בבבל, והוא זה שמעודד את אסתר לפעול להצלת עמה.
מנקודת מבט של מרדכי, המגילה היא סיפור של מאבק על צדק. הוא רואה את ניסיון ההשמדה של היהודים כפעולה לא צודקת, והוא מחליט לפעול כדי לעצור אותו. מרדכי הוא זה שמעודד את אסתר לפעול, והוא זה שמספק לה את התמיכה והעידוד שהיא זקוקה להם.
נקודת מבט של המן
המן הוא שר גדול של אחשוורוש, והוא זה שמנסה להשמיד את היהודים. הוא אדם מרושע וקנאי, והוא מייצג את כוחות הרשע והאפליה.
מנקודת מבט של המן, המגילה היא סיפור של כישלון. הוא מתכנן להשמיד את היהודים, אך הוא נכשל בכך. המן הוא אדם יהיר וביטחון, והוא לא מבין את כוחה של האמונה. הוא חושב שהוא יכול להשתמש בכוחו ובמעמדו כדי להשמיד את היהודים, אך הוא טועה.
השוואה למקרי שנאה אחרים
מגילת אסתר היא סיפור מרתק וחשוב, העוסק בנושאים רלוונטיים גם לעולם המודרני. הסיפור מספר על ניסיון השמדת היהודים על ידי המן, שר גדול של אחשוורוש, מלך פרס. אסתר, יהודייה צעירה שנלקחה בשבי, מצליחה להציל את עמה מהשמדה.
סיפורה של אסתר דומה לסיפורים רבים אחרים מההיסטוריה והספרות, שבהם קבוצה של אנשים נמצאת בסכנה של השמדה. דוגמאות לכך כוללות:
- השואה: במהלך מלחמת העולם השנייה, ניסה היטלר להשמיד את כל היהודים באירופה.
- שואה: ברחבי ההיסטוריה, היו מקרים רבים שבהם קבוצות של אנשים, כמו צוענים, ארמנים ואחרים, הושמדו בשואה על ידי ממשלות או מיליציות.
- אפליה: עדיין קיימים מקרים רבים שבהם קבוצות של אנשים נרדפות או מופלות לרעה בגלל גזע, דת, נטייה מינית או כל מאפיין אחר.
ניתן להשוות את סיפור המן ותוכניתו להשמיד את היהודים לתוכניות של פוליטיקאים או מנהיגים אחרים להשמיד קבוצות של אנשים. לדוגמה, ניתן להשוות את המן להיטלר או לסטאלין, שני מנהיגים רצחניים שהתכננו להשמיד קבוצות של אנשים.
ניתן גם להשוות את אסתר לאנשים אמיצים אחרים שהתמודדו עם אפליה או רדיפה. לדוגמה, ניתן להשוות אותה למנהיגים אפרו-אמריקאים כמו מרטין לותר קינג ג'וניור או נלסון מנדלה, שניהלו מאבק למען זכויות האזרח של אפרו-אמריקאים.
השוואה בין סיפורה של אסתר לסיפורים אחרים מדגישה את החשיבות של המאבק נגד אפליה ורדיפה. סיפורה של אסתר הוא מקור השראה לאנשים רבים בכל רחבי העולם, והוא מזכירה לנו שגם ברגעים קשים, אפשר להילחם למען צדק וחופש.
לסיום: שיעור ספרות! מגילת אסתר ככלי תעמולה או פרופגנדה
מגילת אסתר היא סיפור דרמטי ומרתק, והיא שימשה במשך מאות שנים כדי לחזק את הזהות היהודית ולעודד את היהודים להישאר חזקים מול אתגרים. הסיפור מספר על ניסיון השמדת היהודים על ידי המן, שר גדול של אחשוורוש, מלך פרס. אסתר, יהודייה צעירה שנלקחה בשבי, מצליחה להציל את עמה מהשמדה.
מגילת אסתר יכולה להיחשב ככלי תעמולה או פרופגנדה, מכיוון שהיא משתמשת באמצעים רבים כדי להטמיע מסרים מסוימים בקהל היעד שלה.
אמצעי תעמולה במגילת אסתר
- סיפור דרמטי: המגילה מספרת סיפור דרמטי ומסעיר, עם דמויות חזקות ומתח רב. זהו סיפור שקל לזכור ולספר, והוא מושך את תשומת הלב של הקהל.
- גיבור יהודי: אסתר היא גיבורה יהודייה, והיא מייצגת את העם היהודי כולו. היא יפהפייה, חכמה ואמיצה, והיא מצליחה להציל את עמה מהשמדה. זהו סיפור של הצלחה יהודית, והוא מעודד יהודים להישאר חזקים מול אתגרים.
- אויב מרושע: המן הוא אויב מרושע, והוא מייצג את כוחות הרשע והאפליה. הוא יהיר, קנאי ורצחני, והוא רוצה להשמיד את היהודים. זהו סיפור של מאבק בין טוב לרע, והוא מעודד יהודים להילחם נגד אפליה ורדיפה.
- מסר של תקווה: המגילה מסתיימת בניצחון היהודים. זהו מסר של תקווה עבור יהודים בכל מקום, והוא מעודד אותם להאמין בטוב ולצפות לעתיד טוב יותר.
השפעת מגילת אסתר
מגילת אסתר הייתה בעלת השפעה רבה על העם היהודי. היא שימשה במשך מאות שנים כדי לחזק את הזהות היהודית ולעודד את היהודים להישאר חזקים מול אתגרים. הסיפור של אסתר הוא סיפור של תקווה ונחמה, והוא מוסיף לתחושת הגאווה היהודית.
ניתן לראות כיצד מגילת אסתר משמשת ככלי תעמולה או פרופגנדה. הסיפור משתמש באמצעים רבים כדי להטמיע מסרים מסוימים בקהל היעד שלו, והוא משפיע על האופן שבו היהודים תופסים את עצמם ואת העולם סביבם.
בחרו את החג שמעניין אתכם מתוך לוח חגי ישראל: